
همایش ملی میرزا احمد داواشی
A National Conference on Mirza Ahmad Dawashi
A National Conference on Mirza Ahmad Dawashi
:: معرفی پژوهشکده کردستان شناسی
احتراما به استحضار میرساند پژوهشکدة کُردستان¬شناسی دانشگاه کردستان از سال 1379 با موافقت اصولی معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری با گروه پژوهشی «زبان¬شناسی و ادبیات کُردی» تأسیس و با موافقت شورای گسترش آموزش عالی از اردیبهشت ماه سال 1395 از مرکز به پژوهشکده ارتقا یافته است. این پژوهشکده دارای ٤ گروه پژوهشی شامل گروههای «زبان شناسی و ادبیات کُردی»، «مطالعات تاریخ و فرهنگ کُردستان» و «مطالعات راهبردی و توسعة کُردستان» و «مطالعات محیطی دریاچه زریبار» بوده که در حوزههای مطالعات کردی و مسائل مربوط به کردستان مشغول فعالیت پژوهشی و فرهنگی میباشند. این پژوهشکده تاکنون با چاپ بیشتر از ٥١ عنوان کتاب، برگزاری، مشارکت و حمایت 16همایش و کنفرانس منطقه ای، ملی و بین المللی، به انجام رساندن ٢٨ طرح پژوهشی برون سازمانی و ٢١ طرح پژوهشی درون سازمانی و ٩ کارگاه پژوهشی، ٨ بزرگداشت و برگزاری بیش از ٣٧ نشست تخصصی و انتشار نخستین فصلنامة علمی پژوهشنامة ادبیات کُردی و انعقاد ١٠ تفاهم¬نامه همکاری با سازمان¬ها و دستگاه¬های اجرایی، پژوهشگاه¬ها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی، از کارنامه درخشانی در عرصه پژوهشی برخوردار میباشد. همچنین پژوهشکدة کُردستان¬شناسی در ایجاد رشتة زبان و تازه تأسیس زبان و ادبیات کُردی در مقطع کارشناسی در دانشگاه کُردستان نقش مؤثر و محوری را در تدوین سرفصل¬ها و برگزاری جلسات تخصصی در این خصوص ایفا کرده است.
لازم به ذکر است که پژوهشکده کردستانشناسی در زمینه چاپ کتاب و پشتیبانی مادی و معنوی از نویسندگان و محققان بویژه نویسندگان عمومی و غیر دانشگاهی تاکنون دستاوردهای بزرگی را محقق نموده است. کتابخانه پژوهشکده کردستانشناسی همچنین با دارابودن ١٠٠٦٢ نسخه کتاب کردی، ٤٥١٣ نسخه کتاب فارسی، ٣٠٤٠ نسخه کتاب لاتین و عربی و ٢٢٠ نشریه، مجموعهای بالغ بر ٢٠٠٠٠ نسخه چاپی را نگهداری و سازماندهی میکند. همچنین بیش از ٢٠٠٠٠ عنوان منبع الکترونیکی در قالب فایل پیدیاف، فایلهای صوتی و تصویری و غیره در این کتابخانه موجود است. این پژوهشکده علاوه بر همکاران پژوهشی و اعضای گروههای پژوهشی دارای کادر تخصصی و مجرب در زمینه کتاب، اسناد قدیمی، منابع اطلاعاتی و الکترونیکی میباشد که همواره در توسعه دانش کتابشناختی و گسترش فرهنگ کتابخوانی نقش موثری ایفا نمودهاند. توسعه منابع و اسناد اطلاعاتی، الکترونیکیکردن منابع بویژه کتابخانه کردی، برگزاری همایشها و کارگاههای مربوط به کتاب و همچنین برگزاری سالانه هفته کتاب از جمله فعالیتهای پژوهشکده کردستانشناسی در رابطه با کتاب و منابع اطلاعاتی میباشد. لذا میتوان فعالیتهای پژوهشکده کردستانشناسی را در موارد زیر خلاصه نمود:
عملکرد پژوهشکده کردستانشناسی:
1- تصویب و اجرای طرح های پژوهشی درون سازمان
۲- تصویب و اجرای طرح های پژوهشی برون سازمانی و جذب اعتبار پژوهشی در سطح استانی و ملی
۳- بررسی، ارزیابی و چاپ کتاب محققان و نویسندگان و هنرمندان استان
۴- برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه تاریخ، فرهنگ، زبان و ادبیات و مسائل مورد نیاز جامعه
۵- تشکیل و تصویب چهار گروه پژوهشی و سازماندهی پژوهشگران در کارگروههای مربوطه به منظور هدفمند نمودن فعالیتهای علمی و فرهنگی
۶- برگزاری کارگاههای آموزشی حضوری و مجازی
۷- عقد تفاهم نامه و همکاری علمی با مراکز علمی، فرهنگی و اجرایی استانی
۸- عقد تفاهم نامه با مرکز مطالعات تخصصی جمعیت شناسی در سطح کشور
۹- عقد تفاهم نامه همکاری علمی با موسسات بین املای در کشورهای عراق، آلمان و ...
۱۰- راه اندازی کلینیک تخصصی روستایی
۱۱- برگزاری کنفرانس های متعدد
۱۲- برگزاری گرامیداشت شخصیتها و چهره های فرهنگی و علمی ملی و محلی
۱۳- انتشار مجله علمی و تخصصی در حوزه زبان و ادبیات با عنوان پژوهشنامه ادبیات کردی
۱۴- تعریف جوایز معتبر برای آثار پژوهشی در حوزه مطالعات کردی
© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.6)